Digispiller - Ofte stilte spørsmål

1. Hva er FM sender?

Svar:

Dette er en funksjon som gjør at det er mulig å overføre lyden fra digispiller trådløst over til en kjøkkenradio eller en bilradio (bruke bilens høyttalere). Prinsippet er at du må sette samme FM frekvens på digispiller og på radioen du ønsker å overføre til.  Husk at du må ha ørepluggene koblet til digispiller – disse fungerer som en antenne. På digispilleren gjør du følgende:

FM sender > Sender PÅ > Velg en frekvens med tastene opp eller ned > Bekreft med høyre piltast

Et gult symbol lyser nå øverst på skjermen.

2. Min digispiller har lav batteritid

Svar:

Det betyr ikke nødvendigvis at det er noe galt med batteriet. Se på punktene under og se om dette hjelper.

1) Når du er ferdig med å lade og du tar ut lade kabelen, husk da å skru spilleren ”AV” hvis du ikke skal bruke den med engang. Spilleren står nemlig ”PÅ” under lading. Gjøres ikke dette vil spilleren lade seg ut siden spilleren står ”PÅ”.

2) Når spilleren er ”PÅ” vil skjermsparer automatisk skru seg på etter 1 min for å spare strøm  - skjermen blir da svart. Selv om skjermen blir svart så betyr ikke dette at spilleren er ”AV” – det er viktig at man derfor husker å skru av spilleren når den ikke er i bruk – ellers vil den lade seg ut.

3. Samme spor starter på nytt hele tiden

Svar:

Dette betyr at funksjonen for ”Gjenta&Shuffle ” er aktivert. Deaktiver denne slik:

Meny > Lydinnstilling > Gjenta&Shuffle > AV > bekreft med høyre piltast

4. Sporene kommer i en vilkårlig rekkefølge

Svar:

Dette betyr at funksjonen for ”Gjenta&Shuffle ” er aktivert. Deaktiver denne slik:

Meny > Lydinnstilling > Gjenta&Shuffle > AV > bekreft med høyre piltast

5. Kan jeg få egne lydbøker og/eller musikk inn på et digikort?

Svar:

Ja, det kan du snart. Lydbokforlaget vil snart tilby tomme digikort med 4GB og 8GB minne. Ved å koble digispiller til PC’en vil du få opp digispiller som en egen harddisk (som en vanlig USB pen eller lign). Du kan deretter flytte egne filer inn på digikortet, koble fra digispiller fra PC’en og lytte til disse.

6. Dersom digispiller ikke starter

Svar:

1) Sjekk at ”hold” knapp ikke er aktivert

2) Koble spilleren til strøm

3) Trykk ”play/pause” for å skru på spiller

4) Dersom spiller ikke skrur seg på, trykk ”reset” knapp under der digikortet plasseres ELLER koble spilleren til strøm via PC

5) Dersom spiller ikke lader gjennom strømadapter, prøv å koble spilleren til strøm via PC og deretter prøv igjen

7. Dersom digispiller har hengt seg opp

Svar:

Trykk inn ”reset” knapp under der digikortet plasseres

8. Dersom digispiller ikke kobler seg til digikortet

Svar:

1) Sjekk om kontaktpinnene på digispiller er skadet

2) Hvis de ikke er skadet, prøv å ta digikortet av og på 4-5 ganger for å se om kortet kobler seg på, det kan være belegg på kontaktpinnene på digispiller

9. Dersom noe av tilbehøret er ødelagt (f. eks øreplugger, ladekabel etc)

Svar:

Ta kontakt på This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

10. Hvordan setter jeg bokmerke?

Svar:

Gå inn på følgende i menyen: Bokmerke > Lage bokmerke > bekreft med høyre piltast

HUSK: Bokmerkene blir satt på selve digikortet så du kan fint bytte digikort på spilleren og finne igjen til et bokmerke du har satt på et tidligere digikort.

11. Hvordan finner jeg bokmerkene jeg har satt?

Svar:

Gå inn på følgende i menyen: Bokmerke > Mine bokmerker > høyre piltast og du finner listen med bokmerker.

12. FM radioen virker ikke så bra

Svar:

Dette varierer veldig fra sted til sted. Radio er ikke en hovedfunksjon på digispiller og er tatt med hovedsakelig for å støtte FM sender funksjonen.